VMwareVxRail

Nedir bu VxRail?

Merhaba,

Son günlerde twitter’da oldukça sık karşıma gelen bir ürün konusunda size bilgi vermek istiyorum.

Ortamınıza eğer bir storage yatırımı yapmak istemiyorsanız ve buna rağmen iş sürekliliğini sağlamak istiyorsanız VMware’in bir çözümü olan VSAN’ı kullanmanız gerekiyor. Elbette başka vendor’ların farklı çözümleride mevcut. Son dönemlerde Hyper-Converged yapılar oldukça gündemde. VxRail sayesinde ihtiyacınız olan depolama kaynakları tek bir sunucu üzerinde bulunuyor. Ben bu yazımda size VMware ve EMC‘nin birlikte geliştirdiği bir ürün olan VxRail’den bahsedeceğim. VxRail ile ilgili araştırma yaparken oldukça güzel bir yazıya denk geldim. Aşağıdaki linkde belirtmiş olduğum yazıyı kesinlikle okumanızı tavsiye ederim. Uçtan uca VxRail ile ilgili hertürlü bilgi verilmiş.

http://virtualgeek.typepad.com/virtual_geek/2016/02/vxrail-an-incredible-product-at-an-incredible-time.html

Benim gördüğüm ve incelediğim kadarıyla VxRail, EMC ve VMware’in şuana kadar sundukları en güzel çözümlerden biri. VxRail’i kullanıcılar istediği gibi yapılandırabiliyor. Açıkcası incelerken bu şekilde bir seçeneğin olmasını çok beğendim.

vxrail1

vxrail2

Yukarıdaki tablo’lardan da görüldüğü gibi 1 modelde yanlızca memory üzerinde değişiklik yapılamıyor. Geriye kalan tüm modeller üzerinde buna izin veriliyor. Açıkcası buradaki konfigurasyonlar bir firmanın ihtiyaçlarını yeterince karşılar diye düşünüyorum. VSAN’ın best practices’lerini incelediğinizde minimum 1g network kartı belirtiliyor ancak önerilen tabiki 10g. Açıkcası SMB’ler için ve düşük IO ihtiyacı olan kişiler için VxRail’in giriş model olan VxRail 60 modelini tercih edilebilir.

Tercihleriniz doğrultusunda memory olarak 64GB ‘dan 512GB ‘a, disk olarak ise 3.6TB’den 19TB’a kadar yükseltme seçenekleri bulunuyor. Tabi burada dikkat etmeniz gereken bir bir noktada var. VxRail sizin karşınıza hybrid ve all flash olarak iki model ile geliyor. Eğer düşük latency yüksek performans istiyorsanız F serisi yani all flash modellerine yönelmeniz gerekiyor. Hybrid model’ler ise maaliyet yönünden daha avantajlıdır.

Tercih edeceğiniz ürüne bağlı olarak 40 virtual machine’den 3200 virtual machine’e kadar büyüyebilirsiniz. VxRail içerisinde çalışan virtual machine’leri RecoveryPoint ile koruyabilirsiniz.  RecoveryPoint for VM, VxRail platformunda çalışan VM’lerinizi DR Site’iniza replike etmenizi ve DR’ı ayağa kaldırmak istediğinizde sizi istediğiniz T anından ayağa kaldırabilen yetenekli bir uygulama. VxRail’ile birlikte gelen VMware’in yedekleme çözümü olan vSphere Data Protection (VDP) sayesinde virtual machine’lerinizin yedeklerini sorunsuzca alabilirsiniz. vSphere Data Protection kendi içerisinde deduplication yaptığı için backup’larınızı daha ufak boyutlarda tutabilisiniz. Tabi bilmeyenler için VDP’nin avamar alt yapısında çalıştığını belirteyim. Ayrıca VDP ile birlikte bir DataDomain almanız ürünü daha performanslı kullanmanızı sağlayacaktır. VDP DataDomain ile Boost protokolü üzerinden çalışmakta ve bir kere yedeklenen datayı bir daha transfer etmemektedir.

Ben daha önce VDP ile ilgili çeşitli yazılar yazmıştım. Bu yazılarıma aşağıdaki link’lerden ulaşabilirisniz.

vSphere Data Protection – Installation, Configuration Part 1

Umarım faydalı olmuştur.

İyi çalışmalar.

 

5 1 vote
Makaleyi Oylamayı Unutmayın !

Tayfun DEĞER

Bu yazı blog üzerinde Tayfun DEĞER tarafından paylaşılmıştır. 2009 yılında açılan blog kısa zaman içerisinde büyük bir izleyici kitlesine sahip olmuştur. Tayfun DEĞER danışmanlık ve eğitimler vermektedir. vExpert 2013-2019, VCP4/5/6, VCP5-DT, VCP-Cloud ve MCSE sertifikalarına sahiptir.Twitter 'dan @tayfundeger veya RSS ile sitedeki değişiklikleri takip edebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

1 Yorum
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Amir Sharifnia
Amir Sharifnia

Teşekkürler Tayfun Bey 🙂

Başa dön tuşu
1
0
Görüşlerini belirtmek ister misin?x