Microsoft

Team Foundation Server Proje Oluşturma ve Kullanıcı Bağlama

Bu makale teknik bir makale olup adım adım uygulama noktasında sizlere yol gösterecektir. Ürünün genel özellikleri ve neleri desteklediği konularında portalımız üzerinde yazılmış olan makaleleri inceleyebilirsiniz.

Daha önceki makalemizde kurduğumuz Team Foundation Server üzerine şimdide yeni bir proje oluşturup kullanıcı bağlayarak çalışmalarını sağlayalım.

image001

Yeni bir proje oluşturmak için Team Foundation Server ismine sağ tuş yaparak “New Team Project diyoruz.

image002

Projemizin ismini yazıyoruz.

image003

Bu kısmı next diyerek devam ediyoruz.

image004

Team projesine portaldan ulaşacağımız adresi gösteriyor. Next diyoruz.

image005

Varolan bir projenin altına değilde yeni bir proje yaratacağımızı ve boş bir source kontrol oluşturmasını istiyoruz.

image006

Özet bilgi sunuyor. Finish diyerek bitiryoruz.

image007

Projemiz oluşturuldu. Artık kullanıcı bağlayabilir, yetki verebiliriz.

image008

Görüldüğü gibi projemiz ve çalışma sayfaları gelmiş durumda.

image009

Yeni projeye bağlanmak için kullanıcı adımızı ve şifremizi giriyoruz.

image010

Karşılama sayfasını kapatıyoruz.

image011

Oluşturduğumuz projeye kod yazmaya başlayacağımız zaman File-New-Project diyerek projemizi oluştururuz.

image012

Eğer kodları yazdık projemiz hazır fakat team server a bağlamamız gerekiyorsa File-New-Open-Project/Solution diyerek dosyalarımızı aktarıyoruz.

image013

Şimdi projemize çalışmaları için kullanıcıları bağlayıp yetkilerini vermemiz lazım. Bunun için Oluşturduğumuz projeye sağ tıklıyoruz. Team Project Settings bölümünden Group Membership e tıklıyoruz.

image014

Burada yetki çeşitlerini görüyoruz. Kısaca açıklamak gerekirse;

Readers                              :Sadece projemizi görebilir. Herhangi bir editleme işlemi yapamaz.

Project Administrators :Projemize bir yönetici bağlayıp tüm sorumluluğu bu yöneticiye vermek istiyorsak o kullanıcıyı Project Administrator üyesi yaparız.

Contributors                     :Kullanıcının projede tam yetkili olmasını, tüm işlemleri yapmasını istersek bu gruba üye yapmalıyız. Genelde en sorunsuz gruptur.

Build Services                  :Bu grup üyeleri sadece servis hesabı izinlerine sahiptir.

image015

Kullanıcıyı Windows üzerinden ekleyeceğim için Windows user or group seçeneğini işaretliyerek Add butonuna tıklıyoruz. Fakat daha önce kullanıcıları Windows User da oluşturmamız gerekmekte.

image016

Projeye bağlamak istediğimiz kullanıcıları yazarak tam isimlerinin gelmesi için Check Names diyoruz. Kullanıcılarımız geldikten sonra OK diyerek pencereyi kapatıyoruz.

image017

Bağlamak istediğimiz kullanıcıları ve verdiğimiz yetkiyi bize özet bilgi olarak gösteriyor. OK diyerek kullanıcıları ekliyoruz.

image018

Son olarak yine OK diyoruz. Artık buraya yazdığımız kullanıcılar oluşturduğumuz proje üzerinde tam yetkililer. Kullanıcıların team server a bağlanıp çalışmaları için makinalarına Team Explorer kurup team serverin ip numarasını girip daha sonrada kullanıcı isimleri ile şifrelerini girerek bağlayabiliriz. Artık kullanıcılar sıkıntısız bir şekilde aynı proje üserinde aynı anda çalışabilirler.

Team Foundation Server da Oluşturulan Projeyi Silme

image019

Team Foundation Server da oluşturduğumuz bir projeyi silmek istersek aşağıdaki komutla bu işi gerçekleştirebiliriz.

C:\Program Files\Microsoft Visual Studio 9.0\Common7\IDE konumuna geldikten sonra TfsDeleteProject /server:192.168.2.64 “DetaySoft_Proje” yazarak enter tuşuna basarak projemizi silebiliriz. Bu komutu kendi server ip’sine ve proje ismine göre uyarlamalısınız. Komut satırında projemizi sildiğimiz zaman tüm dosyalar ve site hep birlikte silinir. Yani gerçek bir silme işlemi gerçekleşir.

Alıntı: Osman GÜNDÜZ

0 0 votes
Makaleyi Oylamayı Unutmayın !

Tayfun DEĞER

Bu yazı blog üzerinde Tayfun DEĞER tarafından paylaşılmıştır. 2009 yılında açılan blog kısa zaman içerisinde büyük bir izleyici kitlesine sahip olmuştur. Tayfun DEĞER danışmanlık ve eğitimler vermektedir. vExpert 2013-2019, VCP4/5/6, VCP5-DT, VCP-Cloud ve MCSE sertifikalarına sahiptir.Twitter 'dan @tayfundeger veya RSS ile sitedeki değişiklikleri takip edebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Görüşlerini belirtmek ister misin?x